Salar i pebrar internament el colomí sencer i posar-lo a enrossir en una cassola amb una mica d’oli i una branca d’api, una pastanaga i una ceba tallats a dauets. Quan hagi daurat de fora posar-ho al forn a 200º durant uns 10 minuts.
Desossar el colomí i trossejar-ne la carn.
A la cassola amb les verdures posar-hi els ossos del colomí i un got de Xerès sec, a foc més alt deixar reduir i afegir una mica de brou. Deixar acabar de reduir fins a obtenir una salsa, passar-ho pel colador xinès i ajuntar-la al colomí, mantenir-lo en calent.
En una cassola desfer la mantega i amb una mica d’oli sofregir l’all. Quan agafi color retirar-lo, posar l’arròs i deixar-lo torrar entre 2 i 3 minuts sense deixar de remenar. Posar-li altre got de vi. Una vegada evaporat afegir de mica en mica, a mesura que es vagi evaporant, el brou bullint. A mitja cocció afegir-hi el colomí amb la salsa. Quan ja estigui, afegir una punta de mantega i parmesà ratllat. Remenar bé.
Al servir, regar-lo amb un rajolí d’oli de ceps.