Netejar els carbassons, tallar-los a trossos d’uns 4 centímetres i, decorativament, treure unes tires al llarg de la pell. Buidar-los fins a la mitat per un dels dos costats.
Posar-los en una olla amb abundant aigua salada i deixar-los bullir durant 4 minuts. Retirar-los i posar-los en un recipient amb aigua freda amb glaçons de gel. No només es pararà la cocció sinó que mantindran el color verd.
Ratllar els tomàquets i tallar ben petit el gra d’all. En una paella amb una mica d’oli coure el tomàquet i l’all tot remenant sovint durant 10 minuts. Salar i pebrar.
Farcir els talls de carbassó amb la salsa de tomàquet, posar-hi a sobre farina de galeta i unes puntes de mantega. Enfornar-ho a 180º durant un quart d’hora.
Notes: A la salsa de tomàquet s’hi pot afegir unes miques de julivert o alfàbrega trinxats.
Tan es pot menjar directament com servir d’acompanyament de plats de carn o peix a la brasa.