(*) Per a la bexamel:
Per a fer la salsa, en un cassó es desfà la mantega i s’hi afegeix la farina, es va remenant fins que vol començar a agafar color. De mica en mica es va afegint la llet calenta tot continuant remenant. Es condimenta amb sal, pebre i una mica de nou moscada i es deixa fer a foc moderat durant uns 10 minuts.
Fer bullir les monegetes en aigua amb una mica de sal durant deu minuts. Treure-les del foc i tallar-ne la cocció sota l’aixeta d’aigua freda. Escórrer i reservar.
En una cassola amb dues cullerades d’oli i 40 grs. de mantega, a foc suau posar-hi un trinxat amb la ceba, l’api i el julivert. Quan comenci a enrossir, posar-hi les mongetes i el brou de carn. Tapar-ho i deixar coure uns vint minuts.
Mentre barrejar la bexamel amb 2 cullerades de formatge parmesà acabat de ratllar i el pebre.
Posar a la cassola amb les mongetes la meitat de la salsa amb l’ou batut. Remenar-ho bé.
Untar amb mantega i farina de galeta un motlle de vores altes i posar-hi el preparat de la cassola. Cobrir-ho amb la resta de bexamel. Deixar coure al bany Maria durant quaranta minuts.
Deixar reposar, desenmotllar i servir.