Preparar les verdures: Tallar les cebes a juliana. Tallar els pebrots pel mig netejant-los del tronc i llavors. Pelar les patates i els grans d’all.
Bullir les patates en abundant aigua amb sal i els grans d’all durant 20 minuts.
En una paella amb unes gotes d’oli passar el tall de tonyina, tomba i tomba, just un minut per cada costat. Afegir-hi la ceba, el julivert i fulles de farigola. Posar-hi dues cullerades d’aigua, sal i pebre i així que arrenqui el bull, deixar coure durant 4 minuts.
Retirar la tonyina, netejar-la de pell i espines i amb una forquilla xafar-la ben petita.
Passar les patates pel passapuré. Barrejar-ho amb la tonyina i dues cullerades de crema de llet. Barrejar-ho bé.
Amb aquesta pasta farcir els pebrots i cobrir-los amb formatge ratllat, farina de galeta i una punta de mantega.
Enfornar-ho a 200º durant 40 minuts.