Per a preparar la brandada:
Posar el bacallà dessalat i una fulla de llorer en una cassola, cobrir-ho amb aigua freda i ho posar-ho al foc fins que estigui a punt de bullir, deixar-ho en aquest punt uns 10 minuts, enretirar i deixar refredar. Treure la pell i les espines. A part posar en un cassó al foc la nata líquida fins que arrenqui el bull i reservar. En una paella fregir en l’oli d’oliva uns alls pelats fins que comencin a agafar color. Passar per la batedora el bacallà, la crema de llet i l’oli aromatitzat.
Pelar les carxofes i s’escapçar-les tant de dalt com de baix, si al centre hi ha pelussa treure-la amb l’ajuda d’una cullereta.
En una olla amb aigua, sal i un raig de suc de llimona, fer bullir les carxofes durant uns 20 minuts.
Una vegada escorregudes, farcir-les amb la brandada i cobrir-les amb all-i-oli.
Posar-les al forn a gratinar fins que l’all-i-oli es rosseja i s’infla. Servir en calent.
Notes: Aquest plat es podria deixar preparat fins el moment de posar-hi l’all-i-oli i gratinar, cosa que fariem just abans de servir.