(*) El provolone és un formatge italià fet amb let de vaca o de búfala, de pasta premsada i dura.
Tallar a llesques molt fines l’emperador, havent tret prèviament la pell. Trinxar un dels talls i reservar la resta.
En una paella amb oli sofregir l’all, una vegada canvii de color, retirar-lo. En aquest oli posar-hi l’emperador trinxat, sal, pebre i una copeta de vi blanc. Deixar reduir i incorporar-hi l’alfàbrega i el julivert ben picats. Treure-ho del foc i barejar-ho bé amb farina de galeta.
Passar-ho a un bol amb l’ou batut i el formatge esmicolat, sal i pebre. Posar aquest farcit damunt les quatre llesques de peix i enrotllar-los.
Arrebosar-ho amb farina de galeta i fregir-los amb una mica d’oli. Quan hagin enrossit per ambdós costats, posar-hi l’altra copeta de vi i deixar coure durant 10 minuts.
Servir acompanyat d’una vinagreta preparada amb un gotet d’oli d’oliva emulsionat amb mig got d’aigua calenta i el suc d’una llimona, julivert trinxat i un pessic d’orenga seca, sal i pebre.