Netejar les fulles d’enciam, escaldar-les en aigua bullint durant pocs segons i immediatament passar-les en un recipient amb aigua gelada.
Pelar i tallar a trossets les diferents verdures.
En una cassola amb una punta de mantega i oli d’oliva, posar les verdures, el julivert trinxat i la fulla de llorer, tapar-la i deixar-ho estofar a foc suau.
Escatar i netejar la truita, salpebrar i farcir-la amb les verdures.
Escórrer les fulles d’enciam i embolicar el peix.
Untar amb mantega una plata d’anar al forn i posar-hi la truita i la cervesa. Enfornar-ho a 180º durant mitja hora. De tant en tant regar el peix amb el suc.
Posar la truita en una plata de servir, mantenint-la calenta.
El fons de la cocció passar-lo a una cassoleta al foc i deixar-ho reduir. Quan en quedi menys de la meitat, afeigir-hi unes puntes de mantega i remenar fins a obtenir una salsa cremosa.
Servir el peix amb la salsa.