Tallar 12 rectangles de pasta filo d’uns 15 x 8 cm.
Fondre una cullerada de mantega, bé al microones o bé al foc, però, sense deixar-la coure.
En una plata d’anar al forn, posar paper sulfuritzat i dos dels rectancles de pasta, amb un pincell untar-los amb mantega, després posar-hi a sobre el segons rectangle i untar; així fins a obtenir dos rectangles de sis fulles cadascun. Posar-hi un objecte pesant a sobre i enfornar-ho uns minuts al forn ben calent.
Tallar la ceba a llamines ben fines i sofregir-les en una mica d’oli a foc suau. Quan comenci a canviar de color, posar-hi una punta de sucre i un rajolí d’aigua i deixar-la confitar tranquilament.
Tallar la poma a llesques primes i passar-les per la paella amb unes gotes d’oli i una mica de mantega. Condimentar-les amb les fines herbes i pebre.
Coure les patates amb pell al vapor. Prepar un puré amb les patates, una mica de mantega i llet calenta, una mica de sal i de nou moscada.
Passar per la paella els botifarrons.
Muntar el plat amb un rectangle de pasta fullada, una capa de ceba caramelitzada i les pomes, acompanyant el puré de patata i el botifarró.